Erişim adresi https://www.cancerimagingarchive.net/

TCIA is a service which de-identifies and hosts a large archive of medical images of cancer accessible for public download. The data are organized as “collections”; typically patients’ imaging related by a common disease (e.g. lung cancer), image modality or type (MRI, CT, digital histopathology, etc) or research focus. DICOM is the primary file format used by TCIA for radiology imaging. Supporting data related to the images such as patient outcomes, treatment details, genomics and expert analyses are also provided when available.

TCIA, kimliği belirsizleştiren ve kanserin tıbbi görüntülerinden oluşan geniş bir arşivi herkesin indirmesi için erişilebilen bir hizmettir. Veriler “koleksiyonlar” olarak düzenlenir; tipik olarak hastaların yaygın bir hastalık (örn. akciğer kanseri), görüntü yöntemi veya türü (MRI, CT, dijital histopatoloji, vb.) veya araştırma odağı ile ilgili görüntülemesi. DICOM, TCIA tarafından radyoloji görüntüleme için kullanılan birincil dosya formatıdır. Hasta sonuçları, tedavi detayları, genomik ve uzman analizleri gibi görüntülerle ilgili destekleyici veriler de mümkün olduğunda sağlanır.