Erişim adresi : https://www.searchculture.gr/aggregator/

SearchCulture.gr, ülkenin dijital kültürel mirasının ve çağdaş sanatsal üretiminin toplanması için ulusal portaldır. Altyapının geliştirilmesine 2012 yılında Ulusal Dokümantasyon Merkezi'nin (EKT) kurum içi uzmanlığı ile başlandı.

SearchCulture.gr'nin amacı, yalnızca ülkenin tüm dijital kültürel mirasına değil, aynı zamanda modern ve çağdaş kültürel üretime tek bir noktadan erişim sağlamak ve onu bireysel ilgi toplulukları için açık, birlikte çalışabilir, yeniden kullanılabilir ve uzun vadeli hale getirmektir. eğitim ve araştırma topluluğu ve genel halk gibi, öğrenme, yaratıcılık, ilham ve yenilik için, böylece Kültür için Dijital Kamusal Alanın yaratılmasına katkıda bulunur .

Ulusal Dokümantasyon Merkezi aynı zamanda SearchCulture.gr altyapısı aracılığıyla topladığı koleksiyonları uluslararası standart ve spesifikasyonlara uyarak paylaştığı ve ülkenin kültürel mirasının tanıtılmasını sağladığı Avrupa dijital platformu Europeana için akredite ulusal toplayıcıdır. uluslararası.

Koleksiyonlar ve kurumlar

Kullanıcının SearchCulture.gr'de bulabileceği öğe koleksiyonları, daha geniş Yunan bölgesinin tarihinin farklı dönemlerinin ve tarih öncesi çağlardan günümüze kadar burada gelişen farklı kültürlerin tüm yelpazesine ve çeşitliliğine karşılık gelir. İçerik, diğer şeylerin yanı sıra, arkeolojik anıtların, tarihi belgelerin ve el yazmalarının, folklor öğelerinin ve kutsal emanetlerin, güzel sanat eserlerinin, dini sanat eserlerinin, kartografik malzemenin, ülkenin somut olmayan kültürel mirasının görsel-işitsel malzemelerinin iki ve üç boyutlu tasvirlerinden oluşur. miras ve kitaplar

SearchCulture.gr'ye katılanlar, Bakanlığın Ulusal Anıtlar Arşivi Müdürlüğü gibi Yunanistan'ın her yerinden müzeler, arşivler, eski eser depoları, belediyeler, kültür kurumları, galeriler, araştırma merkezleri ve kütüphaneler gibi büyük ve küçük kültürel kurumlardır. Kültür ve Spor, Ulusal Galeri, Yunan Edebiyat Tarihi Arşivi, Hanya'daki Eleftherios Venizelos Araştırma Vakfı, Selanik Uluslararası Film Festivali, Peloponnesos Folklor Vakfı, Yunan Ulusal Operası vb.

SearchCulture.gr altyapısı, meta verileri toplar ve indeksler ve bunları kullanıma sunmaktan sorumlu kültürel kurumların bireysel depolarında barındırılan dijital öğelerin ön izleme görüntülerini sunar. Meta veri, bir öğeye eşlik eden, onu kimin yarattığı, ne zaman, nerede, konusunun ne olduğu vb. Bu şekilde, kullanıcı SearchCulture.gr portalında arama yapabilir ve birçok farklı kurumdan ilgi alanına giren öğeleri bulabilir.

Açıklayıcı meta verilere ve önizleme resimlerine ek olarak, SearchCulture.gr öğe sayfaları, dijital öğenin kullanılabileceği kurum tarafından belirlenen standartlaştırılmış bir lisans ve ayrıca kurumun web sitesinde ilgili sayfaya giden köprüyü görüntüler. Kullanıcı takip ederek kurumun dijital ortamında daha fazla bilgiye ulaşabilir ve ayrıca kurumun sahip olduğu yüksek kaliteli birincil dosyayı görüntüleyebilir veya indirebilir. SearchCulture.gr'nin bir diğer amacı da kullanıcıyı kurumun dijital ortamına yönlendirerek içeriğinin görünürlüğünü ve trafiğini arttırmaktır.

Ulusal Toplayıcı'da arama ve gezinme özellikleri

Basit aramaya ek olarak, SearchCulture.gr portalı, içerdiği yüzbinlerce öğe için çok gelişmiş ve hedefli arama ve gezinme yetenekleri sunar. Kullanıcı, örneğin, belgelerde atıfta bulunulan kişilere , konulara , öğe türlerine , tarihsel dönemlere ve yerlere göre gezinebilir. Aynı zamanda bu varlıklar, gelişmiş aramada filtre olarak da kullanılır ve kullanıcı, örneğin "harf" (öğe türü), "Eleftherios Venizelos' (kişi), "1920-1930" gibi arama yapmak için bunları kombinasyon halinde kullanabilir. ' (tarih aralığı) ve ilgili sonuçları alın .

Bunlar, Avrupa'daki bir kültürel içerik toplayıcı tarafından sunulan en gelişmiş arama ve gezinme yetenekleridir ve SearchCulture.gr'yi Avrupa verileri için lider bir toplayıcı yapar.

SearchCulture.gr ekibi, bu çoklu arama kriterlerini kullanarak, kavramsal bir alaka düzeyine sahip olan ve bir hikaye anlatan daha küçük veya daha büyük öğe gruplarından oluşan tematik sergiler geliştirir ve düzenler . Tematik sergiler, SearchCulture.gr'de aranabilecek tarihi, sanatsal, arkeolojik, sosyal ve bilimsel konuların genişliğini ve çeşitliliğini vurgular.

Öğelere erişmenin çeşitli yollarına etiket bulutları, zaman çizelgesi ve harita gösterimi eklendi ve gelecekte bu yetenekler artacak.