Webinar: Akademik Literatür Artık Cebinizde!

Bu webinarda aşağıdaki konular ele alınacaktır.

• Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz ile literatür taraması yapıyor musunuz?
  • Bilgisayarınız yanınızda yokken ve akademik bilgiye anında, hızlıca ulaşmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz?
  • Akademik bir kongreye/konferansa gittiğinizde mobil cihazınızın yeterli olabileceğini, bilgisayarınızı taşımak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz?
  • Web of Science (AHCI, SCI, SSCI), Scopus, Inspec, MEDLINE (PubMed), PsycINFO ve daha birçok alan ve atıf indeksinde yer alan dergilerin tam metinleri
  • En saygın yayınevlerinin e- Kitaplarına mobil erişim
  • Güncel konular, en son görüntülenen kaynaklar ve popüler içerik görüntüleme
  • Kişiselleştirme ve üretkenlik araçları (beğenme, saklama ve paylaşma)
  • Daraltıcılar ile hedefe yönelik araştırma
  • Türkçe arayüz ve daha fazlası

Seçenek 1 : 6 Eylül 2023, Çarşamba | 09:30 | Kayıt
Seçenek 2 : 19 Eylül 2023, Salı | 11:00 | Kayıt
Seçenek 3 : 28 Eylül 2023, Perşembe | 15:30 | Kayıt

*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.

Webinar: Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Akademik Literatüre Erişim

Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Akademik Literatüre Erişim” konulu webinarına davetlisiniz.

Konular:

• Ülkemizde ve dünyada üniversite kütüphanelerinin en çok tercih ettiği Akademik Arama Motoru (Keşif Aracı)
  • TÜBİTAK ULAKBİM’in ve kütüphanenizin sunduğu tam metin akademik ve hakemli dergi makaleleri, e-kitaplar, tezler, vaka çalışmaları, ve daha birçok farklı doküman türüne tek noktadan erişim
  • En saygın yayıncıların ve derleyicilerin binlerce dergisine aynı anda erişim
  • Arama terimleriniz ile en ilgili sonuçlar
  • Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile hedefe yönelik araştırma
  • Otomatik olarak kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları (EndNote, ProCite, vb.) ile entegrasyon
  • Aramalar ve dergiler için hatırlatmalar
  • Kişisel klasör kullanımı
  • Dergi arama

Seçenek 1 : 6 Eylül 2023, Çarşamba | 11:00 | Kayıt
Seçenek 2 : 19 Eylül 2023, Salı | 09:30 | Kayıt
Seçenek 3 : 27 Eylül 2023, Çarşamba | 11:00 | Kayıt

Webinar: Daha Fazla PubMed Dergisine Tam Metin Erişebileceğini Biliyor Musunuz?

• Yüzlerce PubMed dergisine nasıl tam metin erişim nasıl?
  • PubMed, MEDLINE ve MEDLINE Ultimate farkları nelerdir?
  • Hangi Q1 ve Q2 dergilerine erişim sağlayabilirim?
  • Sistematik inceleme veya meta-analiz filtrelerini nasıl kullanırım?
  • MeSH (Medical Subject Headings) nedir? Araştırmalarımda nasıl yardımcı olur?
  • Literatür tarama sürecini nasıl daha hızlı ve pratik hale getiririm?
  • Mobil cihazımdan araştırma yapabilir miyim?

Yukarıdaki soruların cevaplandırılacağı webinara katılarak araştırmalarınıza değer katabilirsiniz.

Seçenek 1 : 6 Eylül 2023, Çarşamba | 15:30 | Kayıt
Seçenek 2 : 19 Eylül 2023, Salı | 15:30 | Kayıt
Seçenek 3 : 28 Eylül 2023, Perşembe | 09:30 | Kayıt

*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.

Webinar: Dünyanın En Saygın Yayınevlerinin eKitaplarına Her Zaman ve Her Yerden Erişin!

• Kütüphanenizin sizlere yüzbinlerce eKitap sağladığını biliyor muydunuz?
  • Bu eKitapların internette ücretsiz olarak bulunmayan kitaplar olduğunu tahmin edersiniz.
  • MIT, Cambridge, Oxford gibi üniversite yayınevlerinin yanı sıra Elsevier, Wiley, Taylor & Francis gibi yayıncıların da içeren eKitap koleksiyonlarının içerikler detayları nelerdir?
  • eKitaplara erişim nasıl sağlanır?
  • Online kullanım özellikleri nelerdir?
  • Bir e-kitap nasıl ödünç alınır? PDF olarak nasıl indirilir?
  • Mobil uygulama üzerinden eKitaplara her zaman ve her yerden nasıl erişilir?

Webinar’a katılın, yukarıdaki sorularınız cevabını öğrenin ve eKitapları hemen kullanmaya başlayın.

Seçenek 1 : 7 Eylül 2023, Perşembe | 11:00 | Kayıt
Seçenek 2 : 20 Eylül 2023, Çarşamba | 09:30 | Kayıt
Seçenek 3 : 27 Eylül 2023, Çarşamba | 09:30 | Kayıt

Hızlı Ders: Makale / Tez Yazarken Google Akademik Yeter Mi?

Bu 20 dakikalık webinarda makale / tez yazarken kullandığınız kaynakların kapsamını nasıl genişletebileceğiniz, açık web’de yer almayan akademik içeriğe nasıl ulaşacağınızı ve size neler katacağını özetleyeceğiz.

Seçenek 1 : 7 Eylül 2023, Perşembe | 10:00 | Kayıt
Seçenek 2 : 20 Eylül 2023, Çarşamba | 11:00 | Kayıt
Seçenek 3 : 27 Eylül 2023, Çarşamba | 15:30 | Kayıt

Hızlı Ders: Lisansüstü Araştırmacıların Dijital Kütüphanesi

Lisansüstü düzeyindeki araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için ihtiyaç duydukları akademik araştırma kaynaklarının seçimi, bu kaynaklara erişim ve verimli çalışma araçlarının kullanımına dair bilgi vereceğimiz webinara davetlisiniz.

Seçenek 1 : 7 Eylül 2023, Perşembe | 15:30 | Kayıt
Seçenek 2 : 20 Eylül 2023, Çarşamba | 15:30 | Kayıt