Ana içeriğe atla

Erişim adresi : https://www.webofscience.com/wos/pqdt/basic-search

ProQuest™ Tezler ve Tezler Atıf Dizini (PQDT), dünyanın dört bir yanındaki binlerce üniversiteden tezleri ve tezleri temsil eden 5,5 milyondan fazla kayıt sunan, çok disiplinli tezlerin ve tezlerin küratörlüğünü yaptığı dünyanın en kapsamlı koleksiyonudur.

1600'lerin başlarından günümüze kadar uzanan PQDT kapsamı, genel olarak çok disiplinlidir ve yaşam bilimleri, matematik, bilgisayar bilimi, mühendislik, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerdeki temel araştırmaları içerir. Tezler ve tezler içinde bir bilim zenginliği vardır, ancak çoğu yayınlanmadığı için genellikle göz ardı edilir.

 

Ana Özellikler

ProQuest Tezler ve Tezler Atıf Dizini bağımsız bir veritabanı olacak ve varsayılan olarak Tüm Veritabanları aramasına dahil edilecektir. WoS kullanıcıları ayrıca her aramada filtre seçeneklerine sahiptir, böylece belirli bir koleksiyona, konu kategorisine, belge türüne vb. geniş ve daha sonra dar bir şekilde arama yapabilirler. Bir kullanıcı özel olarak tezleri veya tezleri bulmak isterse, ProQuest'te de arama yapabilir. Yalnızca Tezler ve Tezler Atıf Dizini.

  • Bağımsız ve toplu arama

    • PQDT, ALL Veritabanı aramasına dahildir ve benzersiz bir koleksiyon olarak da aranabilir.

  • Web of Science Core Collection'daki alıntı etkinliğini izleyin

    • Web of Science Core Collection kayıtları tarafından atıfta bulunulan tezler ve tezler, bir alıntı sayısı ve alıntı yapan makalelere bir bağlantı içerecektir.

  • Web of Science Araştırmacı Profillerinde tez veya tez talebinde bulunun

    • Araştırmacılar tezlerini veya tezlerini Web of Science Araştırmacı Profillerinde manuel olarak talep edebilir ve bunu profillerinin genel görünümünün bir parçası haline getirebilir.

  • ProQuest platformundaki tezlerin ve tezlerin Tam Metinlerine Bağlantılar

    • ProQuest platformunda PQDT Global'e üye olan kurumlar, kendi tam metinlerine doğrudan bağlanabileceklerdir.

Not: ProQuest Tez ve Tez Atıf Dizini müşterilere iki aşamada sunulacaktır. 1. Aşama: Temmuz 2023'te ProQuest Tezler ve Tezler Atıf Dizini, 5,5 milyondan fazla tez ve tez için meta veri kayıtları ile yayına girecek. Kayıtlar, atıfta bulunulan referans indekslemeyi içermez; bu, İlgili Kayıtlar ve Atıfta Bulunulan Referanslar listeleri ve ilişkili gezinme gibi işlevlerin görüntülenmeyeceği anlamına gelir. 2. Aşama: 2023'ün sonlarında, tezleri Web of Science alıntı ağına tam olarak bağlamak için Bağlantılı Atıf Referansları listeleri ve İlgili Kayıtlar yayınlanacak.